"Creativiteit vereist de moed om zekerheden los te laten"

Erich Fromm

Muziek zorgt voor verbinding, zo ook voor Angelo van den Burg (percussionist) en Jos Buitink (pianist). Door een vriend, de componist en slagwerker Ray Chandar (†2010) zijn zij bij elkaar gebracht. Hun gezamenlijke passie voor improvisatie in de muziek heeft ertoe geleid te gaan werken aan een nieuw project. Het is een ontmoeting van Afrikaanse muziek met klassieke muziek en jazz. In hun muziek gaan ze al improviserend vanuit eigen composities, korte thema’s en soundscapes in gesprek met klanken en kleuren. Zo ontstaan bij ieder optreden steeds nieuwe verhalen. Voor hun project nodigen ze daarbij soms bijzondere mensen uit, die zowel muzikaal als beeldend met hun inbreng de muzikale verhalen verrijken. De composities en thema’s worden dan opnieuw uitgewerkt en bijgesteld. Hun muziek evolueert voortdurend.

Angelo van den Burg:

Na zijn opleiding percussie in Utrecht is Angelo vertrokken naar West-Afrika om zich te verdiepen in de bijzondere polyritmiek van de balafon en handdrums. Hij verbleef een jaar binnen de Wolof-, Mandingo-, Fula- en Jolastam. Het is voor hem een bijzondere ervaring geweest, waar hij veel van de ritmes van deze mensen heeft geleerd. Terug in Nederland begon hij een carrière binnen de Nederlandse lichte muziek in theater en diverse podia. Hij werkte o.a. samen met BL Ø F, Marco Borsato, Edwin Evers Band, zat gedurende een aantal jaren in The Voice Of Holland band en werkte regelmatig mee bij het Kinderprinsengrachtconcert. Hij is als studiomuzikant hoorbaar op een scala aan cd’s van vele artiesten. Door zijn fascinatie voor klanken heeft Angelo zich gespecialiseerd in Balafon en Handpans. Naast uitvoerend artiest is Angelo componist en heeft hij verschillende soundtracks gecomponeerd voor televisieprogramma’s, documentaires, bedrijfsfilms en reclames.

Met BEARproject behaalde hij twee awards:
Gouden Roos Luzern 2006 en beste muziek show: Gospel in Paradiso Amsterdam.

1e prijs WACC/SIGNIS (Prix Europa) Europese televisie festival, Kristiansand, Noorwegen in category 3, reflectie, aanbidding en meditatie: IKON Stille Nacht

Jos Buitink:

Jos Buitink heeft piano en musicologie gestudeerd in Utrecht. Na zijn klassieke opleiding heeft hij zich voornamelijk gericht tot het improviseren en componeren. Hij heeft in verschillende jazz- en improvisatie formaties gespeeld, waaronder Spoc, Van Wanten en Triflex. Hij componeerde muziek voor o.a. theatergroep K-oulissen in Amsterdam en Stichting Kantlijn in Utrecht. Voor de VPRO heeft hij muziek gemaakt voor Villa Achterwerk, de Silex serie en voor videoproducties van Denkkracht. Jos heeft klassiek zang begeleid bij o.a. Ruzanna Nahapetjan en Ineke Niezen. Hij was enkele jaren vaste begeleider in BloedGrijs. BloedGrijs vertolkt het Nederlandstalig chanson, waar Jos arrangementen voor schreef. Naast het componeren en optreden is hij pianodocent. Hij heeft vijf jaren achtereen samen met kunstenares Simone Stawicki de Dag van de Kunst en Muziek in Huizen georganiseerd.

Angelo van den Burg & Jos Buitink